Politic

POLITICA | Lovitura lui Ponta: Antonescu ramane singur

Traian Basescu a lamurit misterul care a inghetat mintile celor care se chinuiau sa inteleaga ceva din bizara actiune a lui Victor Ponta in rolul de interimar la Justitie. Astfel ca, dupa discursul presedintelui, putine semne de intrebare mai raman fara raspuns.

Ca a existat si exista in continuare o intelegere intre Victor Ponta si Traian Basescu pe problema numirii procurorilor sefi ai Parchetului e fara indoiala. Altfel nu am fi ajuns sa il auzim pe seful statului a mia oara spunand ca albul e negru si ziua noapte.

Pentru ca asta a repetat Traian Basescu pana la saturatie – Pivniceru a fost o “catastrofa” pentru ca a respectat principiile si recomandarile “impuse” de Bruxelles, in privinta alegerii procurorilor candidati care sa fie propusi spre desemnare in fruntea Parchetelor, in timp ce propunerile lui Victor Ponta ii dau incredere ca nu vor schimba cursul Justitiei din ultimii ani.

Mai concret si clar pentru toata lumea, numele trimise de Ponta spre aviz CSM-ului: “nu-mi dau niciun motiv sa cred ca vor fi schimbari in trendul crescator de rezolvare a problemelor care tin de Justitie” – T.B.

Daca nu vor fi schimbari in Justitie, atunci inseamna ca toata lumea ar trebui sa fie fericita. Asta inseamna si ca Ponta recunoaste explicit ca in vara lui 2012 USL a dat o lovitura statului de drept, incercand sa il demita pe Traian Basescu, altfel nu ar fi cedat pentru nimic in lume in fata propunerii Laurei Codruta Kovesi.

Pentru ca ea, in calitatea de procuror general, alaturi de Daniel Morar – seful DNA, a fost printre cei care au legitimat si credibilizat teoria celor care sustineau ca USL loveste statul la baza democratiei in tentativa de a scapa romanii, prin referendum, de Traian Basescu.

Laura Codruta Kovesi a sustinut cot la cot cu Daniel Morar, in prea multele iesiri publice de asta vara, teoria ca referendumul ar fi fost fraudat cu un numar astronomic – intre 1,5 si 2 milioane de voturi.

Nici unul, nici altul nu a reusit sa demonstreze, prin intermediul institutiilor pe care le-au condus pana acum cateva luni adevarul afirmatiilor facute cu subiect si predicat. Insa bombele aruncate de ei in spatiul public au contribuit din plin la falsa impresie pe care actiunile USL au capatat-o la cel mai inalt nivel in UE si, implicit, la decizia celor doua-trei nume extrem de importante in cadrul Uniunii Europene de a-l reinscauna pe Traian Basescu in ciuda votului popular.

Il vom trimite in “negura istoriei” pe “dracul de la Cotroceni” – aceasta a fost singura promisiune pe care USL a facut-o incontinuu, constant si obsedant, din momentul formarii sale si pana la alegerile din decembrie. Oficializarea intelegerii dintre Traian Basescu si Victor Ponta, care are in centrul sustinerii ei ca stalp de baza pe Laura Codruta Kovesi, implica si ideea ca Victor Ponta s-a plictisit sa mai stea in asteptarea lui Crin Antonescu si a iesit sa isi ia singur puterea de la omul care inca mai detine fragmente din ea – de la Traian Basescu.

Iesind in fata din plutonul USL si pozitionandu-se in compania presedintelui, colaborand dincolo de litera legii cu el, incheind intelegeri conspirative si semnand pacte de coabitare in format A4, Victor Ponta ii spune adio lui Crin Antonescu.

Din acest moment, sustinerea liberalului la alegerile prezidentiale din 2014 devine nu doar inutila, dar si total neproductiva pentru drumul pe care PSD a apucat-o cu Ponta in frunte.

Poate ca ideea asta inca nici nu a incoltit in mintea premierului, poate ca ea e refuzata de credinta lui Antonescu, insa ea va deveni realitatea pe care niciunul dintre cei doi nu o va putea refuza in urmatorul an si jumatate.

 

Sursa: www.ziare.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page