ECONOMIC

Polițele RCA s-ar putea scumpi cu 40 la sută, avertizează transportatorii, dacă se vor aplica noile reguli ASF

Polițele RCA se vor scumpi cu 40 de procente, dacă se vor aplica noile reguli dorite de ASF. Avertismentul vine din partea transportatorilor. Una dintre modificări vizează scăderea bonusurilor în funcție de conduita în trafic a șoferului. Acum contează doar numărul accidentelor și al dosarelor de daună.

Dacă un șofer ia o amendă pentru parcare sau i se ia permisul pentru că nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni, clasa de bonus scade și ar urma să plătească mai mult pentru polița RCA.

Vasile Ștefănescu, preşedinte Federaţia COTAR: Nu trebuie să ne ducă pe noi acum în malus, pentru orice amendă de circulație, pentru orice luare de permis sau pentru orice trecere. Nu. Dacă am accident, eu așa știu că spune legea 132, malus bonus este pentru accidente.

Șoferii nu sunt de acord cu astfel de modificări.

O altă nemulțumire este legată de posibilitatea de a suspenda polița RCA, însă doar cu condiția ca mașina să nu fie abandonată pe domeniul public.

Gabriel Avrămescu, prim-vicepreşedinte ASF: Vorbim despre suspendarea RCA, vorbim despre plata în rate, vorbim de o serie de facilități care vor fi acordate în această perioadă.

Vasile Ștefănescu, preşedinte Federaţia COTAR: Dacă dvs în Italia sunteți un cetățean, aveți mașina parcată în fața blocului și vreți să vă suspendați polița, dați telefon la asigurator și, pe o perioadă de trei luni de zile, patru luni, cinci, șase luni, cât sunteți plecat sau nu circulați cu ea, s-a suspendat polița. Iar mașina este parcată în fața blocului. Acolo nu-ți impune nimeni să o duci pe un domeniu privat, cine știe unde să o duci.

Transportatorii sunt nemulțumiți și de propunerea potrivit căreia clasa de bonus scade dacă șoferul întârzie mai mult de 30 de zile să încheie o nouă poliță RCA.

Deocamdată, propunerile ASF sunt în dezbatere la Senat și nu au fost adoptate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page