Local

Peste două sute de amenzi și 31 de permise reținute de polițiști într-o singură zi

În contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, aproximativ 150 de polițiști, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani acționează, împreună cu jandarmi, pentru siguranța cetățenilor și menținerea ordinii publice.

Astfel, în data de 12 august a.c., forțele de ordine au intervenit la 65 de solicitări, dintre acestea 60 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 277 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 150.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 34 de permise de conducere, dintre care 21 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 8 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute și 9 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page