InfractionalLocalsocial

Permis de conducere european, obţinut contra sumei de 600 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetățenie Lituania şi Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Lituania, care s-a dovedit a fi fals.

În data de 22 august a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu dublă cetățenie Lituania şi R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Franţa.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Lituania, care avea imprimate fotografia şi datele de identificare ale acestuia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals.

Cu privire la document, bărbatul a declarat că în urmă cu mai mulţi ani, pe când se afla în Lituania, un conaţional i-a promis că îl poate ajuta să facă şcoala de şoferi şi să obţină permisul, fără a se prezenta la cursuri. Pentru aceasta a plătit 600 de euro şi după un timp a primit permisul de conducere, fără a avea cunoştinţă că este fals.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button