InfractionalLocal

Percheziție la locuința unui tânăr din Trușești. Făcea cumpărături online cu cardul altei persoane

La data de 5 mai 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui tânăr, din comuna Trușești, bănuit de comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În urma activităților desfășurate la locația vizată au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 telefoane mobile, un laptop, o unitate de calculator și mai multe înscrisuri.

Din cercetărilor efectuate până în acest moment, a reieșit faptul că acesta, în perioada 9 octombrie -5 decembrie 2022, ar fi efectuat 65 de tranzacții în cuantum de aproximativ 50.000 de lei, către diferiți comercianți din mediul on-line, folosind datele cardului persoanei vătămate.

În urma efectuării percheziției, tânărul a fost condus la sediul poliției în baza unui mandat de aducere.

Pentru administrarea probatoriului s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani.

Cercetărilor sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page