Local

Firmă din Botoșani amendată cu 30.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu – FOTO

Ca urmare a unei sesizări sub sloganul „Salvați Prutul” o echipă de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani a efectuat acțiuni de inspecție și control pe amplasamentul menționat în petiție.
S-a constat că un operator economic desfășura activități de exploatare agregate minerale din albia minora a râului Prut, la aproximativ 100 m în aval de consolidarea de mal Stânca Aval, pe o suprafață de cca 600 mp, fără a deține acte de reglementare emise de autoritatea competentă pentru protecția mediului.
S-a interzis prin actul de control desfășurarea activității de exploatare agregate minerale, începând cu date de 25.01.2022, permanent și s-au stabilit în sarcina operatorului economic măsuri de remediere, respectiv: se vor executa lucrări de nivelare a perimetrului.
Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 30.000 lei
,,Atragem atenția că exploatările ilegale de agregate minerale au impact major asupra mediului și a activității de gospodărire a apelor, punând în pericol stabilitatea malurilor, iar, prin crearea unor depozite de material aluvionar, secțiunile de scurgere a cursurilor de apă pot fi diminuate provocând creșteri artificiale de niveluri ale acestora.”, transmit cei de la Garda de Mediu din Botoșani

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page