Informatii utileLocal

O nouă serie de voluntari ai programului national „Salvator din Pasiune” a început pregătirea – FOTO

O nouă serie de voluntari ai programului national „Salvator din Pasiune” a început pregătirea, în acest sfârșit de săptămână. Este vorba de 55 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 17 și 49 ani.

În perioada următoare, voluntarii vor parcurge mai multe etape de pregătire înainte de a putea participa efectiv în misiune alături de pompierii profesionişti.

Astfel, în perioada 18 – 26 iunie a.c., la sediul I.S.U. Botoşani se desfăşoară cursul introductiv privind structura, misiunile şi atribuţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani.

În perioada 27 iunie – 1 iulie a.c. , voluntarii vor parcurge noţiunile de prim ajutor de bază susţinute, cu profesionalism, de către formatorii SMURD din cadrul inspectoratului în aşa fel încât, la finalul cursurilor să fie în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv. Cursurile se vor desfășura sâmbăta și duminica și vor fi conduse de specialiștii în domeniul pregătirii pentru intervenție, dar și de coordonatorul SMURD al ISU Botoșani.

La finalul celor 54 de ore de pregătire, aceștia vor susține un examen și dacă îl vor promova, vor putea să desfășoare activități de voluntariat în cadrul subunităților de intervenție ale ISU Botoșani.

Le dorim mult succes, îi susţinem şi suntem convinşi că efortul concertat, implicarea şi colaborarea cu societatea civilă reprezintă elementele esenţiale în consolidarea gradului de rezilienţă la nivelul comunităţilor.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor. Pentru a putea deveni voluntari, cei interesați trebuie să prezinte următoarele documente:

– cerere de înscriere;

– certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

– copie a actului de identitate;

– aviz psihologic;

– act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;

– adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;

– acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page