LocalSanatate

Noi reguli de vizitare a pacienților. Care este programul

Ministerul Sănătăţii a anunţat un nou proiect de ordin care schimbă regulile de vizitare a pacienților care sunt internaţi.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății și prevede un program zilnic de vizitare între orele 15.00-20 și pe toată durata zilei în weekend, durata vizitei fiind de cel mult de 30 de minute.

De asemenea, după cel mult două ore de la internarea rudelor, aparținătorii trebuie să primească informații despre starea acestora, mai prevede documentul.

Ordinul de ministru privind stabilirea programului de vizite în spitale, pus în dezbatere publică, mai prevede că în cazul unor evenimente epidemiologice deosebite, pe baza analizei de risc efectuate de către DSP, în secțiile/compartimentele fără risc programul de vizită poate fi limitat la maxim 15 minute, iar în secțiile/compartimentele în care se află internate persoane aflate la risc pentru dezvoltarea unor forme severe de boală programul de vizită poate fi suspendat.

Programul de vizită la nivelul unității sanitare poate fi suspendat în situațiile de risc epidemiologic, prevăzute la art. 6 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic crescut, republicată, cu modificările și completările ulterioare şi nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecții acute.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page