EducatieLocal

Microbuze electrice pentru elevii din 26 de comune din Botoșani – FOTO

𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗕𝗼𝘁𝗼𝘀𝗮𝗻𝗶 se numără printre primele din țară care au semnat contractul de furnizare a 𝟮𝟲 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗰𝗿𝗼𝗯𝘂𝘇𝗲 𝘀𝗰𝗼𝗹𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗲 pentru care a obținut finanțare din PNRR.
Valoarea contractului semnat astăzi este de 𝟮𝟲,𝟯 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶, echivalentul a 𝟱,𝟯 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼. Valoarea include și TVA.
Cel 26 de microbuze vor deservi școlile din comunele: Albești, Avrămeni, Călărași, Cândești, Cristești, Cristinești, Corni, Coșula, George_Enescu, Gorbănești, Hilișeu_Horia, Hlipiceni, Leorda, Lozna, Mihălășeni, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Santa_Mare, Stăuceni, Todireni, Tudora, Ungureni, Văculești, Vorniceni și Vorona.
 În urma licitației, a rezultat 𝗼 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗽𝗿𝗼𝘅𝗶𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃 𝟮 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼. Am solicitat Ministerului Educației să ne permită să folosim acești bani pentru achiziționarea a altor 𝟵-𝟭𝟬 𝗺𝗶𝗰𝗿𝗼𝗯𝘂𝘇𝗲 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗲, precum și prelungirea termenului de implementare a contractului pentru acestea până în septembrie 2025, ca să rezolvăm problemele de transport și ale altor școli.
𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗕𝗼𝘁𝗼𝘀𝗮𝗻𝗶 a mai depus un proiect pentru finanțarea de către Administrația Fondului de Mediu a achiziției a încă 𝟭𝟴 𝗺𝗶𝗰𝗿𝗼𝗯𝘂𝘇𝗲 𝘀𝗰𝗼𝗹𝗮𝗿𝗲 𝗵𝗶𝗯𝗿𝗶𝗱. Acesta este pe finalul procesului de evaluare, iar imediat ce vom semna contractul de finanțare se va lansa și procedura de achiziție. Din acest lot vor primi microbuze Școala Specială „Sfântul Stelian” Botoșani și Școala Specială „Ion Pillat” Dorohoi, dar și 16 școli din: Darabani, Săveni, Bălușeni, Cordăreni, Corlăteni, Curtești, Frumușica, Hudești, Ibănești, Manoleasa, Mileanca, Mitoc, Românești, Suharău, Șendriceni și Vlăsinești.
La începutul anului școlar 2023-2024, alte trei școli din județ – Coțușca, Dângeni, Havârna – au primit câte un microbuz școlar achiziționat printr-un program derulat de Ministerului Dezvoltării.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page