Local

Micii „militari” din Tabăra de la Agafton au fost „instruiți” de polițiști – FOTO

Ziua de 08 august 2023 a constituit un prilej de întâlnire pentru copiii şi adulţii aflați la Ediţia a VII-a a Taberei Militare Airsoft Agafton, cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, fiind abordate mai multe teme de interes : prevenirea delincvenţei juvenile, a criminalităţii cibernetice şi a consumului/traficului de droguri.

În cadrul campaniei “Dincolo de aparenţe”, 74 de tineri, cu vârste cuprince între 12 şi 19 ani, au primit informaţii privind legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora.

Poliţiştii le-au explicat elevilor ce sunt drogurile, cum se clasifică acestea, ce efecte au și din ce sunt obţinute, pentru ai face să conștientizeze care sunt consecințele consumului de substanţe interzise.

De asemenea, polițiștii au atras atenția copiilor și tinerilor asupra consecințelor la care se expun printr-o utilizare neadecvată a internetului, în caz contrar, putând deveni foarte ușor victime ale acestui mediu.

Cu acest prilej au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page