Local

Meseria de salvator, prezentată elevilor din Blândești, Unțeni și Gorbănești – FOTO

De Ziua Internațională a Copilului, pompierii botoșăneni le-au dăruit elevilor de la Școlile Gimnaziale din Blândești, Gorbănești și Unțeni un cadou cu totul special: „model de urmat”. Aceștia au răspuns invitației de a participa la proiectul „Tabăra Prieteniei”, organizat de cele trei instituții de învățământ, pentru a-i ajuta pe tineri să-și aleagă o carieră. Pompierii le-au împărtășit experiențele trăite de-a lungul anilor, le-au vorbit despre avantajele și riscurile acestei meserii și le-au explicat pașii ce trebuie urmați pentru a putea îmbrăca haina de salvator.

A fost pus accent pe facilitățile asigurate elevilor, printre care se numără: școlarizare gratuită; condiții de cazare și hrănire, fără costuri; locul de muncă asigurat după absolvire, prin repartiţie și multe altele.

Iar pentru a-i familiariza cu ce trebuie să facă un salvator, le-au prezentat o autospecială de stingere și autospeciala pirotehnică și le-au arătat cu funcționează fiecare accesoriu, în parte. Totodată, i-au angrenat în exerciții demonstrative pentru a le testa rapiditatea, îndemânaerea, spiritul de echipă, rezistența fizică și psihică, calități de bază ale unui pompier. Nu au lipsit nici sfaturile legate de prevenirea situațiilor de urgență. Specialiștii ISU Botoșani le -au spus și ce trebuie să facă în cazul în care viața lor sau a celor dragi le este pusă în pericol.

La final, i-au plimbat cu șenilata.

Mai multe detalii referitoare la admitere și procesul de formare în cadrul Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești și Facultății de Pompieri sunt disponibile pe site-urile instituțiilor: www.scoaladepompieri.ro și https://academiadepolitie.ro/facultatea-de-pompieri/ .

Informații suplimentare pot fi obținute de la Serviciul Resurse Umane al ISU Botoșani, de luni până vineri, între orele 09:00-15:00, telefonic, la numărul 0231/508 128.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page