Politic

Marius Constantin Budăi: salut decizia federațiilor sindicale din asistență socială și sănătate de a suspenda procedurile de declanșare a grevei generale, ca urmare a majorărilor salariale acordate

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, și-a onorat promisiunea făcută federațiilor sindicale din sănătate și asistență socială și a aprobat mărirea veniturilor acestora, începând cu data de 1 martie.

Concret, ordonanța de urgență aprobată de Guvern stabilește că, începând cu luna martie 2024, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenței sociale, precum și ale personalului TESA din unitățile și centrele de asistență socială cu sau fără personalitate juridică se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023. Această majorare se acordă în două tranșe egale, începând cu data de 1 martie 2024, respectiv 1 iunie 2024.

“Salut decizia premierului Marcel Ciolacu, dar și pe cea a Federației Sanitas și pe cea a Federației Naționale Sindicale din Asistență Socială și Protecția Copilului Pro Asist de a suspenda procedurile de declanșare a grevei generale, ca urmare a majorărilor salariale acordate”, precizează deputatul Marius Constantin Budăi, președintele Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Ordonanța de urgență a Guvernului majorează și salariile de bază ale personalului din sănătate, precum și cele ale personalului TESA din sănătate, creșterea urmând să se facă tot eșalonat.

Actul normativ stabilește și faptul că medicii de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe (UPU/CPU) din cadrul unităților sanitare vor beneficia de indemnizație pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial.

Comunicat de presă PSD Botoșani

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page