Local

Marcaje noi pe drumurile județene din Botoșani – FOTO

O infrastructură modernă nu înseamnă doar asfalt, ci și marcaje care să contribuie la siguranța circulației. Consiliul Județean, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, derulează în această perioadă programul anual de realizare a marcajelor rutiere pe drumurile pe care le are în administrare, fiind vizate sectoare ce însumează peste o sută de kilometri. „Și în acest an, pe sectoarele importante de drum județean, marcajele vor fi făcute atât axial, cât și longitudinal, pentru delimitarea exterioară a părții carosabile. Vom extinde acest tip de marcaj și la alte sectoare de drum. Marcaje axiale și pentru delimitarea părții exterioare a drumurilor au fost executate și pe drumurile județene modernizate pe care le vom recepționa în perioada următoare”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Primele drumuri marcate astfel sunt cele cu circulație intensă, respectiv> DJ291, Leorda – Bucecea – Huțani (16 km); DJ 208C, Lebăda – Orășeni Deal –Vorona – Joldești (22 km); DJ 208I, Joldești – Tudora – limită județ Suceava (10 km) și DJ 207N; Botoșani – Curtești – Orășeni Deal – Cristești – DN28B (14 km) și vor fi refăcute marcajele și pe sectoarele DJ282B, Flămânzi – Prăjeni (15 km). Tot în această toamnă se vor realiza marcaje pe DJ208H, Copălău – Cerbu – Sulița (9 km); DJ296, Botoșani – Roma – Nicșeni – Podeni (26 km); DJ296B, Ungureni – Mândrești – Călugăreni – Călugărenii Noi (13 km) și DJ291B, DJ291C – Șendriceni (2,5 km).

„Vom reface marcajele rutiere pe cât mai multe sectoare de drum. Sper ca vremea să țină cu noi, ca să recuperăm timpul în care contractul de realizare a marcajelor a fost blocat de contestații”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page