ImportantLocal

LOCAL | UNICAT ÎN ROMÂNIA: râu artificial pentru rafting la Botoșani!

Singurul râu artificial pentru rafting din țară se amenajează la Botoșani! Investiția inedită este aproape de a fi finalizată și se află în interiorul Parcului Regional de Agrement Cornişa.

Râul are o lungime de 287 de metri şi câteva pompe de aproape 10 tone vor produce valurile necesare pentru ca amatorii de adrenalină în caiace să îşi descătuşeze energia printre valurile învolburate ale râului artificial.

Tot în Parcul de agrement de la Cornișa se regăsesc un aqua-parc, un bazin de înot de dimensiuni olimpice, un bazin acoperit, bazin de înot împotriva curentului,  un lac de agrement de peste 5000 mp, un patinoar acoperit unde va fi şi una dintre puţinele piste de curling din ţară, terenuri de sport multifuncţionale, unul fiind dotat cu balon presostatic pentru a putea fi folosit indiferent de condiţiile atmosferice dar și un skate-park.

Parcul de distracţii Cornişa  este construit de Primăria Botoşani, fiind finanţat 50% din fonduri locale şi 50% fonduri europene și are o valoare de 60 milioane lei. Deschiderea oficială va avea loc în luna iulie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!