ImportantLocal

LOCAL | „Locuri ale memoriei în localitatea ta”- concurs național pentru elevi

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Fundaţia Konrad Adenauer Stiftung lansează a doua ediţie a concursului naţional cu tema „Locuri ale memoriei în localitatea ta”, care se adresează elevilor din clasele a IX-a – a XII-a, din unităţile de învăţământ din România.

Proiectul are drept scop creşterea interesului tinerilor pentru istoria recentă a României, prin stimularea cercetării personale şi a reflecţiei asupra unei perioade istorice, care marchează încă evoluţia şi dezvoltarea societăţii româneşti.

Concursul implică lucrul în echipă şi se adresează echipajelor formate din 4 elevi şi un profesor coordonator. Echipajele participante vor analiza locurile memoriei din oraşele lor, urmând a prezenta juriului format din experţi ai IICCMER şi ai Fundaţiei Konrad Adenauer, 5 locuri într-o formă pe care o vor considera cea mai potrivită. Concursul se va derula în perioada 9.02.-20.03.2016. Înscrierea se va face la adresa de email [email protected]

Vor fi declarate câştigătoare 3 echipaje, ce vor participa la şcoala de primăvară „Memorie locală-memorie naţională”, organizată de IICCMER la Râmnicu-Sărat, în perioada 18-22.04.2016.

Data limită de predare a materialelor este de 20 martie 2016.

Mai multe informaţii se află postate pe situl web al institutului (www.iiccmer.ro)

Este o iniţiativă lăudabilă a unor instituţii care doresc să sfinţească memoria suferinţei provocate de sistemul totalitar comunist, încercând, prin acest curajos proiect, să facă tinerilor de astăzi cunoscut trecutul apropiat, prin valorificarea unor toposuri emblematice existente în ţinuturile lor natale, a declarat prof. Mihaela Huncă, inspector şcolar general.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!