ImportantInfractionalLocal

LOCAL | Femeie prinsă în timp ce fura portofelul unui călător

Iuţeala de mână şi nebăgarea de seamă au fost cât pe ce să îl lase pe un bărbat din localitatea Truşeşti fără portofel şi fără actul de identitate, în lipsa căruia nu ar fi putut să plece la muncă în Italia.

Întâmplarea a avut loc în data de 15 ianuarie a.c., în jurul amiezii, când bărbatul de 39 de ani tocmai se îmbarca în autocarul care staţiona în apropierea Pieţei Centrale din muncipiul Botoşani.

Datorită bagajelor voluminoase pe care le transporta, nu a simţit cum o mână ageră îi scoate portofelul din buzunarul pantalonilor.

Un echipaj de jandarmi care acţiona în zonă a observat-o pe femeia 35 de ani care dădea târcoale autocarului, atentă la călători, aceasta fiind reţinută imediat după ce a sustras portofelul.

Făptuitoarea şi-a recunoscut fapta, iar dezamăgirea s-a putut lesne observa pe chipul ei, când jandarmii i-au spus că în portofel se găseau doar cartea de identitate a proprietarului acestuia şi suma de 25 de lei.

Oamenii legii au condus-o la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, unde i-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

Recomandăm cetăţenilor care se deplasează prin zone aglomerate, cum sunt staţiile mijloacelor de transport în comun, să acorde o atenţie sporită bunurilor de valoare aflate asupra lor, pentru a nu cădea pradă celor care au asemenea îndeletniciri şi  să solicite intervenţia forţelor de ordine în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgenţă 112, când au loc astfel de evenimente.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page