Local

Liviu Toma: În municipiul Botoșani sunt 115 zone unde nu au fost făcute lucrările de refacere, după ce echipele Nova Apaserv au lucrat pentru remedierea avariilor

Viceprimarul Liviu Toma a convocat vineri o ședință la care au participat Liviu Ștefan, directorul general al Nova Apaserv, Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale și Peter Szocs, funcționar în cadrul Direcției Edilitare. Discuțiile s-au axat pe problemele generate de neexecutarea la timp a lucrărilor de refacere a zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii.

Datele centralizate de funcționarii din cadrul Direcției Edilitare arată că la această dată există în municipiu 115 zone unde nu au fost făcute lucrările de refacere, după ce echipele Nova Apaserv au lucrat pentru remedierea avariilor apărute în rețea. Îngrijorător este faptul că firma cu care Nova Apaserv are contract a executat doar 6 lucrări în luna septembrie și 13 în luna august.

Viceprimarul Liviu Toma a solicitat ca până la finele acestei luni să fie executate minim 50 dintre lucrările restante, respectiv câte 5 lucrări în fiecare zi, urmând ca tot atâtea lucrări să fie făcute în prima parte a lunii noiembrie. Edilul a accentuat ca toate lucrările să fie executate până la debutul sezonului rece. În acest sens, a solicitat ca în situația cu cele 115 lucrări să fie bifate cele urgente, care se regăsesc în sesizările primite de la cetățeni. În special, prioritare trebuie să fie lucrările din zonele cu trafic intens auto și pietonal. Totodată, viceprimarul Liviu Toma a cerut ca toate zonele unde nu au fost făcute lucrările de refacere să fie semnalizate corespunzător.

„Am convocat această ședință pentru a prezenta situația la zi și i-am cerut directorului Nova Apaserv ca toate aceste lucrări să fie executate până la 15 noiembrie. Nu mai acceptăm să se repete situația de luna trecută, când au fost făcute doar șase lucrări. Cetățenii care ne-au trimis sesizări nu au nevoie de explicații. Ei așteaptă ca toate aceste probleme să fie rezolvate cât mai curând posibil”, a declarat Liviu Toma.

Liviu Ștefan a precizat că a primit asigurări de la firma cu care Nova Apaserv are contract că lucrările de refacere vor fi demarate în această săptămână. Potrivit oficialului, organigrama societății a fost modificată, fiind înființată o echipă care va executa lucrările de refacere. Cel mai probabil, echipa va începe să lucreze din ianuarie 2023, deoarece urmează să fie angajați muncitori calificați în domeniu.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page