Politic

Liderii filialei AUR Botoșani condamnă alianța dintre PSD și PNL pentru câștigarea alegerilor locale și europarlamentare

Liderii filialei AUR Botoșani condamnă alianța dintre PSD și PNL pentru câștigarea alegerilor locale și europarlamentare, considerând că această strategie are ca scop impunerea unui monopol pe scena politică.

Deputatul AUR Radu Grădinariu a criticat virulent tactica PSD și PNL de a coagula și împărți puterea în stat. El a subliniat că „aceste comasări ale alegerilor nu sunt decât o mare lovitură de stat”, după modelul falsei democrații din Rusia.

„Nu e nicio diferență între modul cum au decurs alegerile în Rusia cu ceea ce urmează să se întâmple la noi. Mai rămâne să vedem și la noi, în cabinele de vot, soldați cu pușca în mână să se asigure cu cine votăm. E clar că nu mai există democrație. AUR a sesizat atât Avocatul Poporului, cât și CCR, dar nicio reacție. Dacă nu revin lucrurile la normal, AUR va boicota alegerile. Vom face tot posibilul ca aceste alegeri să nu fie fraudate. În acest sens, AUR a lansat un dialog cu toate forțele politice, indiferent de ideologie, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru a duce o luptă comună împotriva PCR, adică a Partidului Comasat Român”, a declarat Grădinariu.

De aceeași părere este și Cătălin Silegeanu, președintele organizației AUR din municipiul Botoșani.

„Spectacolul discordiei între PSD și PNL nu este decât o farsă menită să ne distragă atenția de la adevărata lor intenție: menținerea relației care le-a permis să împartă și să gestioneze puterea după bunul plac, în detrimentul cetățeanului”, afirmă Silegeanu.

Candidatul AUR la Primăria municipiului Botoșani este de părere că poporul asistă la „o coagulare a puterii care nu ține cont de dreapta sau de stânga, de conservatorism sau progresism, ci doar de interesele înguste ale unei elite politice interesate de perpetuarea controlului asupra resurselor și instituțiilor statului”.

Anunțurile recente despre candidaturi comune în diverse localități și la nivelul Capitalei nu fac decât să confirme acest adevăr neplăcut: nu există o adevărată competiție, ci o împărțire strategică a teritoriului, pentru a asigura dominația lor. Conflictul mimat între PSD și PNL, în special în Botoșani, nu este decât o stratagemă de a păstra aparențele unei democrații pluripartide, în timp ce în spatele scenei, liderii celor două formațiuni își strâng mâinile în negocieri ferite de ochii lumii. Aceste manevre, care au loc de zeci de ani, nu au alt scop decât să îi mențină pe acești lideri în poziții de putere, ignorând voința și nevoile reale ale cetățenilor”, a mai arătat Cătălin Silegeanu.

El face un apel la societatea civilă pentru „o schimbare reală”.

„Este timpul pentru o schimbare reală, pentru un nou început care să aducă în prim-plan interesele cetățenilor, nu ale unor partide politice care și-au demonstrat, de-a lungul timpului, incapacitatea de a servi binele comun. Este timpul să respingem falsa dualitate PSD-PNL și să ne unim pentru a construi o societate bazată pe adevăr și integritate”, a îndemnat liderul AUR.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page