Informatii utile

Jandarmii vor fi la datorie în noaptea dintre ani

În noaptea dintre ani, jandarmii botoșăneni vor fi la datorie pentru ca participanții la spectacolele de Revelion organizate în aer liber, în municipiul Botoșani și orașul Săveni, să se bucure în siguranţă de trecerea în noul an.
În ultima zi a acestui an, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va adopta măsurile necesare în vederea preîntâmpinării unor incidente nedorite și la manifestările tradiționale de datini și obiceiuri de iarnă desfășurate în nu mai puțin de 12 localități din mediul urban și rural.

Efectivele de jandarmerie au fost suplimentate și vor fi prezente la toate evenimentele publice cu participare numeroasă, unde vor acționa, împreună cu reprezentanții altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală și contravențională ce ar putea tulbura ordinea, liniștea publică și siguranța cetățenilor.

O superstiție din bătrâni spune că trebuie să ai bani în buzunar în noaptea dintre ani, atunci când ceasul indică ora 00:00, pentru ca noul an să îți aducă succes pe plan financiar, iar în buzunare ar fi bine să ai și bijuterii sau alte accesorii, ca să te bucuri de prosperitate (în special aur și argint).

În acest sens, având în vedere aglomerația specifică acestor momente de sărbătoare, jandarmii vă recomandă să aveți grijă de bunurile de valoare aflate asupra dumneavoastră.

De asemenea, vă recomandăm să respectați măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine și, cel mai important, să supravegheați cu atenție copiii care vă însoțesc, iar în cazul în care i-ați pierdut din vedere și nu îi găsiți imediat, să solicitați în cel mai scurt timp sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivul de misiune.
Nu în ultimul rând, vă recomandăm să nu încurajați folosirea de către copii a articolelor pirotehnice de divertisment, din cauza riscurilor la care se pot expune și a potențialului pericol pentru sănătate.

* Având în vedere că în municipiul Botoșani, în data de 31 decembrie, începând cu ora 19.00, circulația rutieră va fi restricționată pe strada Cuza Vodă, de la intersecția cu strada Ștefan Luchian până la intersecția cu strada Arhimandrit Marchian, sfătuim conducătorii auto să aleagă alte trasee de deplasare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page