Localsocial

Jandarmii vor asigura ordinea publică la evenimentele dedicate Sfântului Nicolae

Joi, 15 septembrie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție și pompieri, vor asigura ordinea și siguranța publică la resfințirea bisericii Sfântul Nicolae din comuna Hlipiceni și la pelerinajul la moaștele Sfântului Nicolae.

Având în vedere numărul mare de participanți estimat de către organizatori, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va aloca efectivele necesare în vederea desfășurării în condiții de normalitate a manifestărilor religioase și gestionarea grupurilor de pelerini sosiți din afara județului, dispozitivul de misiune urmând a fi adaptat la dinamica evenimentului.

Politiștii din cadrul Serviciului Rutier și Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni vor lua măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale și a cauzelor generatoare de accidente rutiere în zonă.
În vederea evitării unor incidente, drumurile publice din proximitatea lăcașului de cult vor fi închise circulației.
Polițiștii rutieri vor dirija traficul auto către arterele deschise circulației, precum și către locurile în care s-au amenajat părcări, pe peronul gării din Todireni, respectiv pe drumul comunal D.C. 38.

De asemenea, precizăm că traficul rutier de pe drumul județean D.J. 282, ruta Todireni – Răuseni, va fi deviat pe intinerariul Todireni – Albești – Tudor Vladimirescu – Ringhilești – Călărași – Răuseni.
Pompierii botoșăneni vor fi la datorie, pregătiți să intervină, la nevoie, pentru stingerea unor eventuale incendii, cu o autospecială cu apă și spumă, precum și pentru acordarea asistenței de specialitate în cazul unor urgențe medicale, prin echipajul SMURD prezent în apropierea bisericii.

Voluntarii din cadrul Patriarhiei Române și Primăriei comunei Hlipiceni își vor aduce aportul prin îndrumarea credincioșilor pe timpul desfășurării slujbei de resfințire și a liturghiei, iar ulterior către spațiile de servire a mesei și locurile de distribuire a pachetelor.

Scopul prezenței forțelor de ordine, cu efective mărite, la acest eveniment, este unul preventiv.

Recomandăm participanților să respecte regulile de conviețuire socială, măsurile stabilite de organizatori, indicațiile forțelor de ordine și regulile de circulație, pentru a evita să fie implicați în evenimente nedorite, iar în cazul sesizării unor fapte de natură penală sau contravențională să apeleze cu încredere, în scurt timp, la cel mai apropiat polițist sau jandarm.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button