EducatieLocal

IPJ Botoșani: Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI! – FOTO

În zilele de 28 și 29 septembrie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative cu peste 300 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr.7 ”Octav Băncilă” Botoșani, Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Botoșani și Liceului Teoretic ”Ștefan D. Luchian” Ștefănești.

Abordarea activităților a fost plurivalentă, cu accent însă pe prevenirea bullying-ului, cyberbullying-ului și a oricărei forme de violență în mediul școlar.

Elevilor le-au fost prezentate, adecvat categoriilor de vârstă, implicațiile legale ale unui comportament violent, instrumentele și tehnicile non-violente de soluționare a unui conflict, reacțiile adecvate în situația confruntării cu manifestări agresive ale altor persoane, ș.a.. Feedback-ul din partea elevilor a fost pozitiv, aceștia fiind implicați în discuțiile inițiate de polițiștii de siguranță școlară și considerând informațiile prezentate ca fiind de interes.

Determinat și de caracterul interactiv, deschis, al discuțiilor, tematica abordată a inclus însă, deopotrivă și aspecte legate de pericolul consumului de substanțe interzise sau de răspunderea contravențională și penală a minorilor, în cazul săvârșirii de fapte antisociale.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar 2022 – 2023.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page