InfractionalInternational

INTERNATIONAL | 129 de refugiați, găsiți într-un camion frigorific cu destinația România. Aproape jumătate dintre ei erau copii

La un control de rutina, autoritatile de frontiera bulgare au descoperit intr-un camion un grup semnificativ de imigranti, posibil sirieni.

Un numar de 129 de migranti au fost descoperiti sambata la un punct de trecere a frontierei dintre Turcia si Bulgaria intr-un camion frigorific ce avea ca destinatie Romania, a anuntat Ministerul bulgar de Interne, citat de agentiile AFP si BTA, mentionand totodata ca, in urma unei vaste operatiuni desfasurate cu o zi in urma, pe tot cuprinsul tarii au fost arestati 495 de imigranti clandestini si 16 traficanti.

Cei 129 de imigranti ilegali, dintre care 38 sunt barbati, 33 femei si 58 copii, toti sustinand ca sunt sirieni, erau ascunsi in spatele unor baxuri cu apa aflate in camion. Ei au fost descoperiti in timpul controlului de rutina la punctul de frontiera Kapitan-Andreevo. Soferul turc a fost arestat.

Potrivit unui purtator de cuvant din cadrul MAI bulgar, starea de sanatate a migrantilor este buna, in prezent efectuand-se verificari pentru a se afla daca ei intr-adevar sunt sirieni.

In fiecare zi la frontiera cu Turcia autoritatile bulgare aresteaza circa o suta de migranti care incearca sa treaca granita cu intentia de a-si continua calatoria catre vestul Europei, multi ascunzandu-se printre marfuri in camioane.

Desi Bulgaria nu se regaseste pe asa-numita ruta a Balcanilor folosita de migrantii arabi si asiatici care doresc sa ajunga in statele vest-europene, guvernul de la Sofia se asteapta la o intensificare a fluxului migrator odata cu inrautatirea conditiilor meteo in timpul iernii.

In urma unei vaste operatiuni desfasurate vineri pe tot cuprinsul tarii, politia bulgara a controlat aproape 6.000 de vehicule si a retinut 16 traficanti si 495 de migranti.

Sursa: stirileprotv.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!