IncendiuLocal

Incendiu la Bucecea. Locuinţă aprinsă din cauza unui coş de fum deteriorat – VIDEO

Casa unui bătrân din orașul Bucecea a ars, azi-noapte, cel mai probabil din cauza coșului de fum deteriorat. Proprietarul a fost trezit din somn de zgomotul care se auzea de la nivelul acoperișului. A ieșit din casă și a sunat la 112.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bucecea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardeau violent, acoperișul și bunurile dintr-o cameră.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 14 pompieri militari și voluntari, mai bine de o oră și jumătate.

Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.
Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).
Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).
Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.
Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Foto: Arhivă

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page