IncendiuLocal

Incendiu într-o gospodărie din Durnești – FOTO

Un incendiu a izbucnit, astăzi, într-o gospodărie din localitatea Durnești. Bunurile dintr-o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Pompierii au constatat faptul că ardeau bunurile dintr-o cameră și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă.

Totodată, au înlăturat pericolul de explozie, din magazie fiind scoase trei butelii.

Cel mai probabil probabil, evenimentul s-a produs după ce mai multe materiale combustibile așezate lângă o sobă încinsă s-au aprins.

‼Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire.

▪Nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete!

▪ Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului!

▪ Nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia!

▪ Nu puneți hainele la uscat, pe sobă!

▪ Amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.

▪ Nu aprindeți focul cu benzină.

▪Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page