Diverse

Încălțămintea pentru sezonul rece – Ce criterii trebuie să bifeze produsul înainte să faci investiția

Obișnuiești să achiziționezi încălțămintea exclusiv datorită design-ului atractiv? Consideri că materialul de calitate nu este o prioritate și că o alternativă ieftină poate fi la fel de comodă?

Pantofii neadecvați provoacă dureri de picioare, bășici, iritații, infecții etc. Aceste riscuri cresc cu precădere în anotimpul rece când trebuie să purtăm încălțăminte închisă. 

Cum arată încălțămintea de vis pentru plimbările de toamnă-iarnă?

 

Iată câteva sugestii care să te ghideze să achiziționezi o pereche de încălțări optimă pentru sănătatea picioarelor tale în sezonul toamnă-iarnă. 

  • Îngrijirea pielii picioarelor 

În timpul iernii, nu mai putem purta încălțăminte deschisă care să permită circulația aerului. Șosetele și încălțările groase pot îngreuna ‘’respirația’’ pielii și de aceea, este necesară o îngrijire mai atentă decât în restul anului. O pedichiură corectă făcută în mod regulat, hidratarea pielii și protejarea piciorului cu șosete din bumbac sunt reguli simple pentru a ne proteja sănătatea pielii de infecții și ciuperci cauzate de transpirația picioarelor. Află aici mai multe sfaturi pentru menținerea sănătății picioarelor în sezonul rece.

  • Dimensiunile încălțărilor 

Evită greșeala pe care mulți părinți obișnuiesc să o facă. Dacă alegi pantofi pentru copilul tău, nu fi tentat să cumperi un produs cu un număr mai mare (în ideea că va crește și i se vor potrivi copilului și anul următor), sau cu un număr mai mic sperând că materialul se va lărgi pe măsură ce îl poartă. Indiferent dacă faci cumpărături pentru copilul tău sau pentru tine, alege o pereche în care piciorul să se miște confortabil. 

 

Este important ca piciorul să aibă stabilitate în timpul mersului pe solul umed, cu zăpadă sau gheață. Mai mult, pantofii cu numere mai mici pot cauza probleme de circulație. Încălțămintea prea mare nu poate susține piciorul, expunându-l la alunecări, fracturi sau entorse. Verifică dacă poți să miști degetele în voie. Acesta este criteriul care îți indică dacă pantofii sunt prea strâmți sau nu.  

 

Lungimea trebuie să fie mai mare cu un centimetru față de lungimea piciorului. Astfel, picioarele vor avea spațiul necesar să se miște. Măsoară personal talpa piciorului de la călcâi până la degetul mare și apoi compară rezultatul cu lungimea tălpii de la pantofi. 

  • Adâncimea încălțărilor 

Atunci când încalți o pereche de pantofi, de regulă piciorul trebuie să stea drept. Dacă degetele se duc în jos, există riscul de a-ți compromite sănătatea unghiilor și de a provoca iritații ale pielii sau crampe. 

  • Material flexibil 

Este de preferat să porți ghete din piele naturală, datorită multiplelor beneficii pe care le asigură piciorului, comparativ cu pielea sintetică. Pielea naturală este flexibilă, se lărgește și în timp se conformează formei piciorului. Acest atu te ajută să eviți experiența neplăcută a iritațiilor pielii, bătăturilor și a durerilor. În plus, pielea naturală dacă e îngrijită corespunzător se menține impecabilă ani la rând. De asemenea, pielea naturală, spre deosebire de cea sintetică permite piciorului să respire. Datorită structurii poroase, aerul poate circula lejer în pantof. De aceea e important să te asiguri că perechea pe care dorești să o cumperi este fabricată din piele naturală inclusiv în interior. Reține că lipsa circulației aerului, favorizează umezeala, transpirația care provoacă mirosuri neplăcute și iritații. Pentru colecții deosebite de ghete din piele naturală cu care să întâmpini sezonul friguros, te invitam pe ePielenaturală.ro. 

  • Călcâiele ferme 

Alege doar încălțămintea pe care o simți fermă în zona călcâielor. Lipsa acestui criteriu, aduce picioarelor dezechilibru în timpul mersului (pericol dublat de condițiile meteo, drumuri cu zăpadă, umezeală și îngheț), accidentări sau dureri de picioare. 

  • Branțuri cu formă anatomică și căptușeală netedă 

Branțurile care au o formă anatomică sunt capabile să susțină piciorul în punctele de sprijin relevante. Se recomandă o căptușeală cât mai netedă, cu blană naturală care să o înlocuiască pe cea sintetică și fără cusături inconfortabile care are putea cauza iritații pe piele. 

  • Talpă antiderapantă 

Talpa pantofilor trebuie să fie o prioritate în materie de încălțăminte pentru sezonul rece. Aceasta se recomandă să fie ușoară în timpul purtării, groasă, cu o bună aderență, conform condițiilor meteo specifice anotimpurilor cu zăpadă și polei. 

 

Din punct de vedere anatomic, picioarele sunt cea de-a doua parte a corpului ca grad de solicitare, după inimă. Statistic vorbind, o persoană merge pe jos în fiecare an, aproximativ 2.000 de kilometri. Prin urmare, starea picioarelor trebuie să fie atent îngrijită, începând cu produsele cosmetice și până la tipul de încălțăminte. 

 

Sursa foto: shutterstock.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page