Educatie

Împreună pentru teatru! IȘJ Botoșani susține activitățile extrașcolare ale unităților de învățământ din județ – FOTO

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani susține activitățile extrașcolare ale unităților de învățământ din județul Botoșani, derulate în parteneriat cu instituțiile de cultură, pentru că promovează evenimentele culturale în rândul elevilor, le dezvoltă acestora capacitatea de urmărire a unui spectacol real și reprezintă o alternativă diferită de petrecere a timpului liber.

În baza parteneriatului cu Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești, coordonați de director, prof. Chitic Mihaela, prof. Buneanu Roxana, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat, începând cu luna octombrie a anului 2023, la majoritatea spectacolelor jucate pe scena botoșăneană până în prezent.

Elevii școlii susțin cultura locală și participă cu drag la evenimentele promovate de Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani. Astfel, copiii s-au bucurat de spectacole inedite, urmărind cu sufletul la gură piese celebre precum „Ivan Turbincă”, adaptare după poveștile eterne ale lui Ion Creangă, sau monologul „Casting”, ilustrând o luptă dintre bine și rău, dintre capacitatea de adaptare în lumea în care trăim sau retragerea din mijlocul acesteia.

„Cooperarea între școli și instituții de cultură aduce beneficii semnificative pentru educație și dezvoltarea comunității locale. De aceea, încurajez acest tip de parteneriat la nivelul tuturor unităților de învățământ din județul Botoșani.” a declarat Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page