InfractionalLocal

Identitate românească falsă cumpărată cu 200 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă.

În data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 43 de ani, care se deplasa cu un microbuz către Germania.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimate fotografia şi datele de identificare ale bărbatului.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a obţinut documentul cu ajutorul unui conaţional, în Germania, unde se afla la muncă, plătind pentru document 200 de euro. A acceptat documentul ştiind că este falsificat pentru a putea obţine un loc de muncă şi pentru a-şi prelungi dreptul de şedere pe teritoriul Uniunii Europene.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page