CalendarLocal

HRAM la Biserica Vovidenia! Procesiune cu sfintele moaște – FOTO

Biserica Vovidenia din municipiul Botoşani sărbătorește, astăzi hramul. Cu prilejul marii sărbători Intrarea Maicii Domnului în Biserică, a fost pregătit un program liturgic special.

Zeci de botoșăneni au participat luni seară la procesiunea cu sfintele moaște aflate spre închinare la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani

Astăzi, Slujba Utreniei este urmată de Sfânta Liturghie.

În finalul slujbei, vor fi pomeniţi cei trecuţi la cele veşnice, ctitorii şi preoţii care au slujit la această biserică.

Tot astăzi, de la ora 17.00, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu cu mai mulți preoți.

Sarbatoarea Intrarea Maicii Domnului in Biserica este cunoscuta in popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia. Este sarbatoarea in amintirea zilei in care, potrivit traditiei, Sfintii Ioachim si Ana au adus pe fiica lor Maria, in varsta de trei ani, la templu. Ea va ramane la templu pana la varsta de 15 ani, ca una care, inca inainte de zamislire, fusese harazita Domnului, de catre pa­rintii ei.

Nasterea si copilaria Fecioarei Maria nu sunt prezentate in Evanghelii sau in alte carti ale Noului Testament. Amanunte despre aceste etape ale vietii sale sunt consemnate intr-o apocrifa din sec. al II-lea, cunoscuta sub numele de “Evanghelia dupa Iacov” sau “Protoevanghelia”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page