Local

Firmă din Botoșani amendată de comisarii Gărzii de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu au început controale la operatorii economici care desfășoară activitatea de extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei și a minereurilor, extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului, inclusiv în scopul amenajarii iazurilor piscicole. În echipă mixtă cu reprezentanți ai reprezentanți ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani s-a constat că un operator economic a demarat activitățile de extracția pietrișului și nisipului fără a deține autorizație de mediu și autorizație de gospodarire a apelor.
Pe amplasament a fost identificat un excavator cu senile și cupă tip și un depozit temporar de agregate minerale.
S-a identificat decopertarea unei zone de exploatare și depozitarea solului vegetal pe teren dat spre folosință conform contractului de locațiune, în imediata vecinătate a suprafeței exploatate.
Pentru neconformitățile constatate comisarii de mediu au aplicat două sancțiuni principale în cuantum de 105.000 lei.
Totodată s-a dispus măsura ”Se interzice funcționarea fără autorizație de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului, conf art 14 din OUG 195/2005″.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page