Sport

Final incendiar între FCSB și FC Botoșani

FCSB a câștigat cu FC Botoșani, scor 3-2, în etapa #27 din Superliga. Roș-albaștrii s-au distanțat la 10 puncte de Rapid și CFR Cluj în fruntea clasamentului

FCSB a depășit cu brio „testul Botoșani”, în care a experimentat multe stări timp de 90 de minute. În inferioritate la un moment dat, roș-albaștrii s-au impus cu 3-2 și au pus mâna pe trei puncte esențiale în lupta pentru titlu.

Degeaba impresionase Botoșaniul la primele apariții din 2024, degeaba luaseră moldovenii patru puncte cu CFR și Craiova, toată „vraja” a dispărut după doar șase minute pe Arena Națională.

Atunci când Florinel Coman a fost sadic, și-a arătat clasa și potența în fața lentului bosniac Sadiku, marcând cu stil golul de 1-0: „șeptarul” roș-albaștrilor și-a lăsat mult în urmă adversarul direct și a finalizat cu sânge rece în poarta lui Ducan. Nici că se putea un start mai bun pentru FCSB, „dopată” și de cele petrecute cu 24 de ore înainte, când rivala Rapid a naufragiat la Iași

Scenariul perfect? „Racheta” nu-i de aceeași părere

Doar că FCSB s-a gândit să-și compice de una singură existența. Tot sadic, dar cu accente auto-distructive, a fost și titularul în premieră de la FCSB, Nana Antwi. Pe care emoțiile debutului „acasă” – sau lipsa de valoare? – l-au împins la o gafă de curtea școlii în minutul 18.

Ghanezul a încercat să intervină acrobatic de lângă Enzo Lopez, dar l-a „forfecat” pe argentinian. Iar „boacăna” a făcut-o din postura de ultim apărător, astfel că decizia corectă a fost una sigură. Cea ca „Racheta” să plece prematur la cabine.

Invizibili cu om în plus

FCSB și-a făcut singură rău când îi era bine, dar reacția Botoșaniului a fost pur și simplu sterilă. Omul în plus s-a simțit arareori, iar golul era să pice tot în poarta moldovenilor. În minutul 25, Tavi Popescu a „plesnit” bine balonul de la 16 metri, dar trasversala a salvat Botoșaniul și doza de suspans a meciului, pentru ca mai apoi Ducan să respingă în corner „torpila” lui Florinel Coman.

Replica oaspeților? Moldovenii au deziluzionat în superioritate, abia dacă s-au apropiat de poarta lui Târnovanu. Va rezolva pauza ceva?

Și avem meci! Sau nu?

Aparent, da. Cele trei schimbări efectuate de Andone la pauză își fac imediat efectul, iar Botoșaniul egalează la scurt timp de la reluare. Apărarea șubrezită a FCSB-ului clachează nepermis, iar Margiotta, unul dintre oamenii aruncați în luptă de oaspeți, îl învinge pe Târnovanu la o fază în care Radunovic și Dawa au „dormit”. VAR-ul dă unde verde golului, iar în stadion se așterne și mai rău tăcerea.

Ai fi fost tentat să spui că urmează aproape o repriză de asediu la poarta lui Târnovanu, doar că Botoșaniul și-a arătat din nou limitele. Erou etapa trecută, când înscria o „dublă” împotriva Craiovei, atacantul Juan Kaprof a faultat din spate și a văzut al doilea „galben” în minutul 57. Egalitate numerică restabilită și meciul scăpându-le printre degete oaspeților.

Dawa și Coman aduc titul mai aproape!

Ca un prădător feroce, FCSB a simțit imediat mirosul de „sânge”, iar toate eforturile oaspeților s-au năruit în decurs de cinci minute. Imprevizibilul Dawa, atât de dificil să-l categorisești, a dus liderul în avantaj cu 20 de minute înainte de final, când apariția în careul Botoașaniului a fost sinonimă cu cel de-al treilea său gol stagional.

Descătușare pe teren și în tribune și preambul pentru reușita lui Florinel Coman, care și-a desăvârșit seara cu golul care a închis meciul, în ciuda emoțiilor din prelungirile încheiate cu doi oameni în minus.

O victorie de dimensiuni nebănuite pentru FCSB, care a făcut management de criză în partida cu Botoșaniul. Și continuarea unei tradiții. A devenit un trend ca moldovenii să fie cei mai buni sparring-partneri când vin la București. Povestea merge mai departe.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page