Local

Femeie atacată în scara unui bloc de un câine agresiv. Proprietarul amendat de jandarmi

În această dimineață, puțin înainte de ora 06.00, o femeie care dorea să se deplaseze la un centru de dializă a apelat numărul unic de urgență 112 din cauza temerilor că un câine agresiv din rasa doberman, aflat liber în fața apartamentului său, o va ataca.
Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat în scurt timp pe Aleea Primăverii din municipiul Botoșani și a constatat că cele sesizate se confirmă, iar în urma măsurilor intreprinse a reușit să direcționeze câinele către apartamentul din care ieșise, după ce proprietarul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a lăsat ușa deschisă.
Nemulțumit de faptul că a fost trezit din somn, proprietarul câinelui, un bărbat în vârstă de 53 de ani, a făcut scandal și a refuzat să își decline identitatea, la cererea îndreptățită a jandarmilor.
Pentru faptele săvârșite, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 3000 de lei și i s-au adus la cunoștință prevederile legale referitoare la câinii periculoși sau agresivi și obligațiile pe care le are.
Tot în această dimineață, de această dată la ora 05.25, un tânăr aflat sub influența băuturilor alcoolice, care asculta muzică la intensitate mare într-un autoturism parcat sub esplanada Sălii Polivalente ,,Elisabeta Lipă”, deranjând liniștea locuitorilor din zonă, a fost amendat cu 500 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.
Recomandăm cetățenilor să solicite imediat sprijinul forțelor de ordine în situații similare, pentru ca intervenția acestora să aibă loc în cel mai scurt timp și măsurile luate să aibă efectul scontat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page