Liga 1Sport

FC Botoșani dă o nouă lovitură după transferul lui Racovițan. Un fundaș de viitor în echipa lui Iftime

FC Botoşani ar da lovitura prin aducerea lui Victor Dican (21 de ani) de la U Cluj, sunt siguri analiştii Look Sport, Ioan Ovidiu Sabău şi Lucian Goian. Fundaşul formaţiei din Liga 2 are şanse mari să facă trecerea la gruparea din Moldova după ce Bogdan Racoviţan (21 de ani) a fost vândut în Polonia, la Rakow.

Sabău şi Goian văd în Dican un tânăr cu mult potenţial, care ar putea să se dezvolte foarte bine la FC Botoşani, aşa cum s-a întâmplat şi cu alţi tineri care au ajuns acolo. Goian a mers departe cu laudele şi crede că apărătorul Universităţii Cluj ar putea ajunge la nivelul lui Andrei Burcă, de la CFR Cluj.

Dican am înţeles că e un jucător foarte talentat. Nu l-am văzut foarte mult, dar aşa am auzit”, a declarat Ioan Ioan Ovidiu Sabău în emisiunea Fotbal Look, de pe postul Look Sport, după care Goian l-a completat:

Dican poate să fie un nou Burcă, pentru că şi Burcă a venit din ligile inferioare, s-a impus, a ajuns la Botoşani, a ajuns la CFR şi apoi a făcut pasul la echipa naţională, să nu uităm asta. Pentru mine, e clar unul dintre cei mai buni fundaşi din Liga 1 acum”.

Victor Dican poate semna un acord pe 3 ani şi jumătate cu FC Botoşani, iar U Cluj poate primi în jur de 100.000 de euro, dar şi procente, în jur de 30 la sută, dintr-o viitoare revânzare a fundaşului.

Victor Dican este din Vâlcea şi a făcut trecerea la U Cluj în 2019, de la Metalurgistul Cugir. În acest sezon a adunat 17 meciuri şi a marcat de două ori, iar Transfermarkt îi oferă o cotă de piaţă de 225.000 de euro.

Bogdan Racoviţan, vândut pentru 600.000 de euro

Rakow Czesteochowa, echipa care l-a transferat pe Deian Sorescu l-a transferat şi pe fundaşul Bogdan Racoviţan (21 de ani). Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoşani, a confirmat că a bătut palma cu polonezii pentru transfer. Suma este de peste 600.000 de euro.

Apreciat de Mirel Rădoi şi pus de Mihai Stoica în cea mai bună echipă a turului, Racoviţan i-a impresionat pe polonezi, care au fost dispuşi să facă o ofertă financiară foarte bună.

Ne-am înţeles pentru transferul lui Bogdan cu clubul din Polonia. Probabil zilele următoare vor fi semnate actele. E posibil să joace cu Sepsi, pentru că încă e fotbalistul nostru. Este o ofertă corectă, pe care nu o puteam ignora. A aflat şi băiatul de interesul polonezilor şi vă daţi seama, oricât iubeşte el Botoşaniul, că se gândeşte şi la viitorul lui.

O să aibă un salariu considerabil mai bun. Am făcut o afacere bună. Dacă privim transferul din considerente financiare se înscrie în logica noastră de a creşte fotbalişti. Noi investim în ei şi ei ajută apoi clubul.

Am realizat un transfer bun cu Racoviţan, să iei peste 600 de mii de euro pentru un fundaş, nu-i puţin lucru. Am păstrat şi un procent dintr-un viitor transfer. La vârsta lui nu i-am fi dat drumul dacă nu aveam şi această perspectivă”, a mai punctat omul cu banii de la Botoşani”, a spus Iftime, pentru ProSport.

Sursa foto: digisport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page