Sport

FC Botoșani continuă parcursul în Superligă și în sezonul următor

FC Botoșani a câștigat și returul barajului cu CS Mioveni. Golul lui Sebastian Mailat a făcut ca tabela să indice același rezultat ca în tur, 1-0, astfel că moldovenii vor juca și sezonul viitor în Superligă.

Învinsă în tur, CS Mioveni avea nevoie de victorie astăzi, pe teren propriu, cu sprijinul a mii de oameni. În acest context, echipa de start aleasă de Constantin Schumacher a surprins: linie de apărare în 5 oameni, mijlocași mai degrabă de profil defensiv.

Felul în care a arătat jocul a fost un efect firesc al echipei de start. Ocazii inexistente în prima parte, mingi lungi, multă încrâncenare pe construcție.

„Blatiștilor, ce să mai căutați în A?!” » Șicane în tribune, prezențe de seamă la „oficială” și mobilier închiriat de la rivali: 15 detalii care nu s-au văzut la TV

Prima șansă notabilă de gol a consemnat-o Victor Dican în minutul 52, atunci când a lovit bara cu o lovitură de cap. Servant a fost Eduard Florescu, unul dintre cei mai buni jucători ai Botoșaniului în această stagiune, dacă nu chiar numărul 1.

Botoșaniul a câștigat cu greu la Mioveni, dar i-a fost suficient. Moldovenii rămân în Superligă!

În minutul 55, Bogdan Andone a mutat câștigător. L-a aruncat în luptă pe Sebastian Mailat, golgheterul echipei sezonul trecut, iar rapidul jucător de bandă a rezolvat meciul. El a punctat în minutul 74, după ce pasa lui Florescu l-a lăsat singur cu Flavius Croitoru, goalkeeperul gazdelor.

CS Mioveni nu a avut forța să pună în primejdie poarta adversă în cele 20 de minute rămase. Schumacher a încercat și cu Mihai Costea, dar execuțiile acestuia n-au avut nimic a face cu cele din finalul anilor 2000.

S-a terminat 0-1, 2-0 la general pentru FC Botoșani, iar echipa condusă de Bogdan Andone rămâne în Superligă, deși multă vreme părea condamnată la retrogradare!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page