CulturaLocal

Expoziție și concert de pian la patru mâini la Casa Memorială „George Enescu” din Liveni

Instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean Botoșani, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” și Muzeul Județean – Casa Memorială „George Enescu” Liveni, în parteneriat cu Asociația Klavier Art, Muzeul Național „George Enescu” și Primăria comunei George Enescu vor marca, vineri, 19 august, de la ora 15:00,  141 de ani de la nașterea geniului muzicii românești, George Enescu.

 

În cadrul manifestării care va avea loc la Liveni, la casa memorială a marelui compozitor, va fi vernisată expoziția „Receptarea lui George Enescu în contemporaneitate” realizată de muzeograful Adina Sibianu, cercetător dr. Irina Nițu și Horia Nițu de la Muzeul Național „George Enescu”.

 

Expoziția „Receptarea lui George Enescu în contemporaneitate” încearcă și reușește să surprindă percepția personalității și a creației lui George Enescu după moartea sa. În cadrul acestui demers, Adina Sibianu și Irina Nițu au selectat cele mai interesante documente care prezintă ceea ce a însemnat și însemnă marele compozitor pentru lumea contemporană.

 

Tot la Casa Memorială de la Liveni va avea loc și Concertul de pian la patru mâini „Enescu și muzica românească” susținut de soliștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. În program vor fi lucrări semnate de George Enescu (Rapsodia Română op. 11 nr.1 și nr. 2 – transcripție Marius Sireteanu), Dinu Lipatti (Marșul lui Henry), Mihail Jora (Cântec), Sabin Drăgoi (Dansul Păsărelelor), Felicia Donceanu (3+2 Joc vioi), Sabin Păuța (Joc de doi din Banat) și Marius Sireteanu (Oltenisme la patru mâini).

De asemenea, momente artistice speciale vor fi susținute și de Ansamblurile „Cordăreanca” din comuna Cordăreni și „Ștejărelul” din comuna George Enescu.

„Este un eveniment prin care Consiliul Județean Botoșani, instituțiile din subordinea acestuia și partenerii implicați vor să aducă un mic omagiu personalității marelui compozitor născut pe plaiurile botoșănene. Suntem un județ cu o valoroasă moștenire culturală și trebuie să o îmbogățim și să o transmitem generațiilor viitoare. Îi invit pe botoșăneni să participe la manifestarea de la Liveni”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page