Local

Expoziția „Telefoanele mobile și mineralele lor” la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi

În perioada 12 aprilie – 10 iulie 2024, Muzeul de Științele Naturi Dorohoi (Str. Al. I. Cuza, nr. 43) găzduiește expoziția „Telefoanele mobile și mineralele lor”. Proiectul expozițional, realizat de către Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare, în colaborare cu GSM-ZONE Iași, reprezentat prin domnul Marian Abutoaiei, își propune o retrospectivă a peste 70 tipuri de telefoane mobile produse în perioada 1994-2014, subliniind importanța resurselor minerale în fabricarea acestor dispozitive tehnologice omniprezente în societatea actuală.

Vizitatorii vor avea ocazia de a explora diverse modele de telefoane mobile reprezentative pentru perioada menționată, ilustrând astfel progresul tehnic și estetic în domeniul comunicațiilor mobile, dar și eșantioanele de minerale din care se extrag elementele chimice (un telefon mobil poate să conțină peste 50 elemente chimice).

În cadrul proiectului expozițional se evidențiază mineralele și minereurile ce stau la baza fabricării componentelor telefoanelor mobile, rolul lor în viața cotidiană și importanța reciclării acestor device-uri.

Vă invităm să participați la vernisajul expoziției în data de 12 aprilie 2024, începând cu ora 1200 și să vă bucurați de o lume fascinantă care ilustrează legătura esențială dintre mineralele extrase din adâncurile Pământului și dispozitivele pe care le folosim în viața de zi cu zi: telefoanele mobile.

Curatori: muzeograf Sorin Prisăcariu, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare; șef secție Mihaela Ștefură, Muzeul de Științele Naturii Dorohoi; muzeograf Cristina Amarie, Muzeul de Științele Naturii Dorohoi.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page