IncendiuLocal

Explozie într-un apartament din Săveni. Două persoane au suferit arsuri – FOTO&VIDEO

Două persoane, o femeie de 74 ani și un bărbat de 70 de ani, au suferit arsuri după ce în balconul apartamentului s-a produs o explozie, urmată de incendiu.

S-a întâmplat în urmă cu puțin timp, într-un bloc din orașul Săveni.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Săveni, dar și două ambulanțe SAJ. În sprijin au fost trimise și ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD, dar și elicopterul SMURD de la Iași.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că cele două victime erau scoase din interior de către pompierii voluntari și echipajele medicale. Femeia a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD și transportată la Spitalul Județean Botoșani, iar bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD, urmând să fie transportat la un spital de specialitate din Iași.

Incendiul a fost stins în limitele găsite. Cauza probabilă, scăpări de gaze de la o butelie.

Informare preventivă

Exploziile din cauza acumulărilor de gaze, urmate sau nu de incendiu, sunt devastatoare.

Putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

▪nu folosiţi butelii de aragaz fără regulator de presiune, dacă au garnituri deteriorate sau dacă furtunul de cauciuc prezintă porozităţi, crăpături sau deformări.

▪în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei și al aparatului de utilizare;

▪deschideți ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;

▪nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați și nu utilizați surse de foc înainte de aerisi încăperea;

▪înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise;

▪întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;

▪umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate și numai în centru autorizate în acest sens.

Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului! Verificarea buteliei se va face numai cu emulsie de apă cu săpun! Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page