Local

Elevii de la Liceul „Demostene Botez” Trușești au sădit viitorul împreună cu reprezentanții de la Ocolul Silvic – FOTO

În cadrul “Lunii Plantării Arborilor”, pentru a veni în întâmpinarea Zilei Internaționale a Pădurilor, marcată în fiecare an la data de 21 martie, elevii de la Liceul “Demostene Botez” Trușești, au sădit viitorul împreună cu reprezentanții de la Ocolul Silvic Trușești. După o scurtă escală în Pepiniera Guranda, unde elevii au asistat la activitățile de sezon, aceștia au mers  într-o plantație afectată de seceta din vară, unde au fost înlocuiți puieții uscați. Întreaga inițiativă de plantare, a putut fi adusă la viață, prin intermediul colaborării dintre școală și Ocolul Silvic Trușești, care s-a transformat într-un demers comun al unui proiect intitulat “Împreună facem natura să zâmbească!”
Proiectul oferă posibilitatea de a desfăşura activităţi de educaţie ecologică prin care să cultivăm interesul şi dragostea elevilor pentru lumea înconjurătoare, pentru protejarea mediului. Totodată urmăreşte responsabilizarea elevilor faţă de importanţa protejării mediului înconjurător, conturarea deprinderilor şi a atitudinilor de a preţui şi respecta mediul prin comportamente civilizate, dar şi sensibilizarea cetăţenilor privind importanţa mediului înconjurător. Derularea acestui proiect oferă şcolii şi elevilor ei avantaje şi beneficii de ordin intelectual, educativ, moral, afectiv şi practic, beneficii care se vor reflecta ulterior asupra atitudinii comunităţii locale. Implicarea elevilor în viaţa comunităţii prin activităţile ecologice urmăreşte formarea unui comportament ecoprotectiv, care cu siguranţă va folosi în definitivarea personalităţii şi conştiinţei viitorilor cetăţeni. Scopul proiectului este să schimbăm atitudinea oamenilor față de mediul înconjurător, să promovăm astfel o viață mai sănătoasă și un mediu înconjurător mult mai sănătos.
Dacă fiecare dintre noi plantează azi un copac sau o plantă, mâine vom respira un aer mai curat, iar natura ne va răsplăti! Astăzi, mai mult decât oricând, fiecare dintre noi trebuie să se implice în acţiuni voluntare menite a proteja mediul înconjurător, a recrea natura în care plantele şi copacii să-şi regăsească locul binemeritat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page