InfractionalLocal

Document fals ascuns în husa telefonului

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care avea asupra sa un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităților din R. Moldova, care era fals.

 

În data de 27 mai a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui microbuz, un bărbat, cetățean moldovean, în vârstă de 23 de ani.

Asupra acestuia a fost găsit, în husa telefonului mobil, un alt certificat de înmatriculare pentru microbuzul condus, având caracteristici similare celor eliberate de către autoritățile din R. Moldova, în care erau menționate mai multe locuri pe scaune.

Colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului și au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că certificatul de înmatriculare în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Tânărul a declarat că a primit al doilea certificat, cel care îi dădea dreptul de a transporta mai multe persoane în microbuz, de la fostul șofer al autovehiculului, fără a avea detalii despre modalitatea de procurare.  Întrucât a avut suspiciuni că documentul este fals, l-a ascuns în husa telefonului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page