Diverse

DIVERSE | Sfaturi utile pentru o glazura de ciocolata catifelata si stralucitoare

Gospodinele pasionate de prepararea prajiturilor viseaza sa-si imbrace torturile in acea glazura catifelata si stralucitoare de ciocolata pe care numai in filme au vazut-o! Cu gandul ca oricum nu va iesi la fel sau ca glazura se va sfaramita ori nu se va intinde, acestea renunta la idee inainte de a se apuca de ea si aleg sa-si imbrace prajiturile in alte “accesorii”, mai putin sofisticate! Exista insa o glazura de ciocolata pe cat de perfecta, pe atat de simplu de preparat!

Nu te complica cu retete sofisticate!
Pentru a face glazura perfecta de ciocolata, nu este nevoie sa alegi cea mai sofisticata reteta pe care o gasesti in cartile de bucate.
Dimpotriva, spun specialistii, ai mai multe sanse sa prepari o glazura excelenta cu doar cateva ingrediente de baza si in cativa pasi foarte simpli: ciocolata neagra, zahar, unt si apa. Mai poti adauga si cateva arome, pentru gust mai potentat – vanilie, migdale etc.

Topeste zaharul separat de ciocolata!
Multa lume alege sa topeasca ciocolata impreuna cu zaharul atunci cand prepara o glazura. Gresit, spun specialistii! Ciocolata se topeste separat de zahar.
Zaharul se topeste pe foc impreuna cu apa, pana cand se transforma intr-un sirop, si apoi se toarna peste ciocolata topita.

Topeste ciocolata neagra la bain marie!
Nu topi niciodata ciocolata direct pe foc, intrucat risti sa se prinda de fundul cratitei si sa capete un gust neplacut.
Este important ca atunci cand faci glazura, sa topesti ciocolata neagra pe baie de aburi, la bain-marie, intrucat se topeste treptat si capata o consistenta omogena perfecta, fara a imprumuta nicio alta aroma neplacuta, ca in cazul topirii directe pe foc.

Iaurtul – ingredientul secret impotriva sfaramarii!
Multe gospodine se plang adesea ca glazura de ciocolata le iese prea sfaramicioasa si strica aspectul intregii prajituri. Exista un secret bine stiut si impartasit de chefi impotriva acestui efect nedorit: iaurtul. Bucatarii sustin ca daca adaugi putin iaurt in timp ce topesti ciocolata, eviti efectul de sfaramitare.

Untul – secretul aspectului lucios al glazurii!
La sfarsitul prepararii glazurii, dupa ce ai amestecat toate ingredientele, adauga un cub de unt. Acesta ii va oferi aspectul catifelat si stralucitor de care are nevoie pentru a pune tortul sau prajitura in valoare.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page