Diverse

DIVERSE | 10 beneficii necunoscute ale vinului roșu

Un pahar de vin roșu natural pe zi are nenumărate efecte benefice asupra sănătății noastre: pe lângă faptul că poate acompania diverse feluri de mâncare, un pahar de vin roșu are efecte pozitive și asupra stării noastre de spirit.

  • te ajută să pierzi în greutate

Vinul roșu are o particularitate cu totul specială: el permite activarea unei gene care împiedică formarea unor noi celule de grăsime în corp. Însă, asta nu e tot, deoarece aceeași genă are capacitatea de a stimula celulele de grăsime deja existente, astfel încât ele să fie eliminate puțin câte puțin.

Pentru a demonstra acest lucru, celebrul Institut de Tehnologie din Massachusetts (MIT) a realizat mai multe studii și a publicat rezultatele în diverse publicații științifice.

Totuși, pentru a avea rezultate, în nici un caz nu trebuie să se depășească doza de un pahar de vin roșu zilnic și, bineînțeles, trebuie să respectați un regim de viață echilibrat și o alimentație fără grăsimi.

– stimulează creierul

Vinul roșu este un mijloc excelent de a stimula procesele cognitive. Mai multe studii asupra acestui subiect au demonstrat că vinul roșu, consumat în cantități echilibrate, poate preveni demența și bolile degenerative ale creierului.

Astfel, vinul roșu reduce inflamațiile, împiedică îngroșarea arterelor, coagularea sângelui și ameliorează, de asemenea, fluxul sangvin.

– tratează infecții ale gingiilor

Dacă faceți parte dintre persoanele cărora le sângerează gingiile în mod regulat, nu ezitați să beți un pahar de vin roșu.

Vinul roșu previne, totodată, apariția streptococilor și a bacteriilor responsabile de apariția cariilor, fiind foarte eficient împotriva gingivitei și a durerilor de gât.

– înlătură oboseala

Beneficiile aduse de resveratrol, un compus care se găseşte în struguri, sunt cunoscute de mult timp. Studiile au demonstrat că acest antioxidant ameliorează stările de oboseală și de apatie cu care ne confruntăm. În plus, același compus previne pierderea memoriei o dată cu înaintarea în vârstă.

– crește numărul de endorfine

Băut în cantități moderate, vinul roșu eliberează endorfinele din corp, astfel că vom fi mult mai relaxați, arată un studiu al Universității din California.

– curăță cavitatea bucală

Vinul băut în timpul mesei vă ajută să percepeți mai bine aromele alimentelor datorită proprietăților sale astringente. Vinul diminuează gustul grăsimii în cazul în care mâncăm carne și lasă o aromă plăcută.

– reduce colesterolul

Vinul roșu reprezintă o sursă naturală de polifenoli și resveratrol, compuși bogați în antioxidanți care au grijă de sănătatea vaselor de sânge. Ei previn formarea cheagurilor și apariția colesterolului ,,rău”.

– protejează sistemul cardiovascular

Pe lângă polifenoli, vinul roșu conține vitamina E, care ajută la curățarea vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor, ajutând astfel sistemul cardiovascular.

– reduce riscul de cancer

Studiile efectuate în laborator au arătat că antioxidanții prezenți în vin pot opri înmulțirea celulelor responsabile de cancerul la sân sau de ce cel pulmonar.

– combate infecțiile urinare

Datorită proprietăților sale antioxidante și astringente, vinul împiedică bacteriile să se depună pe pereții vezicii urinare. De asemenea, vinul roșu optiminează procesele de purificare și filtrare ale acestor organe.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page