Local

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu – FOTO

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu din cauza vehiculelor scoase din uz din municipiul Botoșani, pentru depozitarea deșeurilor de fier, deșeurilor de materiale plastice, a deșeurilor de fibră de sticlă și a materialului lemnos.
Comisarii GNM Comisariatul Județean Botoșani, au constat că pe amplasament există un număr de 22 de mașini depozitate direct pe sol, în diverse stadii de degradare, majoritatea fără numere de înmatriculare,
– nu se respectă și nu sunt îndeplinite condițiile minime necesare pentru colectare VSU, prevăzute de legislația specifică de mediu, respectiv: suprafețe impermeabile cu sisteme de colectare a scurgerilor, decantoare și dispozitive de curațare-degresare, echipamente pentru tratarea apei uzate, inclusiv a apei de ploaie etc.
– alte deșeuri din fier (semne de circulație, chioșcuri dezafectate de pe domeniul public), deșeuri de sticlă (globuri de la stâlpii de iluminat), deșeuri de lemn (de la coșurile stradale și de la băncile înlocuite de pe domeniul public), deșeuri de materiale plastice sunt depozitate direct pe sol, separat, sau în amestec.
– pentru deșeurile identificate pe amplasament nu există o evidență a acestora conform prevederilor legale.
– pe o platforma betonată, s-au constatat urme de vopsea (sezonier se execută activități de vopsitorie a pieselor de mobilier stradal), fără a deține un punct de vedere emis de autoritatea competente de protecția mediului, dacă activitatea se supune sau nu procedurii de autorizare.
S-au stabilit pentru neconformitățile constatate un număr de 5 măsuri, cu termen:
1. Se va stabili situația juridică a autoturismelor abandonate, ridicate de pe domeniul public, care sunt depozitate pe amplasament.
2. Se va solicita la APM Botoșani un punct de vedere cu privire la reglementarea din punct de vedere al protecției mediului al activității sezoniere de vopsire a elementelor de mobilier stradal (bănci, stalpi etc), precum și activități de tîmplărie.
3. Se va institui evidența gestiunii deșeurilor existente pe amplasament.
4. Se vor valorifica prin terți autorizați deșeurile identificate pe amplasament.
5. La valorificarea/eliminarea deșeurilor identificate pe amplasament se vor utiliza formulare de transport conform HG 1061/2008.
La termenul scadent se va transmite la GNM – CJ Botoșani dovada realizării măsurilor impuse.
Aceștia au aplicat două sancțiuni principale: o amendă de 50.000 lei pentru eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate și un avertisment pentru lipsă evidență gestiune deșeuri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page