Meteo

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo ce indică o lună neobișnuită în România, caracterizată de temperaturi mai ridicate decât normalele sezoniere și variații în regimul pluviometric.

Săptămâna 19 – 26 februarie: Temperaturile vor fi peste medie pe întreg teritoriul României, cu o concentrație a precipitațiilor mai mari în nord-vest și apropiată de normal în restul regiunilor.

Săptămâna 26 februarie – 4 martie: Se preconizează o continuare a temperaturilor ridicate, alături de precipitații excedentare în zonele vestice și sudice, precum și în zona submontană a Olteniei și Munteniei.

Săptămâna 4 – 11 martie: Căldura va persista și în prima săptămână a lunii martie, cu precipitații apropiate de normal în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 11 – 18 martie: În ultima săptămână a perioadei prognozate, temperaturile vor rămâne peste medie, iar cantitățile de precipitații se vor situa în general în limitele normale.

În concluzie, România se pregătește să întâmpine o lună atipică din punct de vedere meteorologic, cu temperaturi mai ridicate și un regim pluviometric variabil în diferite regiuni ale țării.

Pe de altă parte, deşi se află oficial în plină iarnă, România este martora unui fenomen meteorologic neașteptat: temperaturile ridicate care se apropie de cele primăvărătice. Elena Mateescu, directoarea ANM, a anunțat că în această perioadă țara noastră se confruntă cu o abatere termică pozitivă record față de normalul termic al lunii februarie. „Traversăm o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă în continuare, mai ales în zonele centrale, nordice ale țării, maximele nu vor depăși 6-8 grade Celsius. În partea de sud-vest, vest, sud și sud-est a țării rămânem în continuare pe un front de vreme caldă, deoarece valorile de temperaturi se vor situa mai ales în prima parte a săptămânii care va debuta între 12 până la 13-14 grade Celsius. De la mijlocul săptămânii, mai precis de joi, vom consemna temperaturi în creștere de la o zi la alta și este posibil ca sfârșitul de săptămână să aducă chiar valori de 17-18 grade Celsius, posibil sâmbătă și duminică 19-20 de grade Celsius, local în partea de sud și sud-est a țării, așa cum arată informațiile la acest moment”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page