DiversePublicitate

Cum să-ți amenajezi o sală de sport la tine acasă

Dacă și tu te numeri printre cei care visează la o sală de sport în confortul propriei case, atunci nu trebuie să mai stai pe gânduri. Articolul de față își propune să te ghideze spre amenajarea unui spațiu pentru mișcare la tine acasă.

Știm cu toții cât de important este sportul, însă nu mereu timpul ne permite să mergem la o sală de fitness. Soluția pentru o viață sănătoasă poate fi chiar amenajarea unei săli pentru exerciții fizice în propria locuință.

Nu ai nevoie decât de un plan pentru a te organiza și de un buget. Aparatele și echipamentele pot fi costisitoare, dar un credit online urgent te poate ajuta să le achiziționezi. Dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate, este ușor de obținut și vine la fix pentru a te ajuta să ai o viață mai sănătoasă.

Spațiul pentru antrenament

Când vine vorba despre spațiul unde urmează să îți desfășori exercițiile, ar fi ideal ca acesta să fie suficient de mare și aerisit pentru a-ți oferi libertatea de mișcare. Este bine ca încăperea să fie cât mai luminată și să se bucure de o bună ventilație.

Îți poți crea mini-sala de sport într-o cameră liberă din casă sau, dacă nu dispui de o astfel de încăpere, poți folosi o parte din living sau din dormitor. Gândește-te că în acel loc îți vei instala echipamentele și aparatele de care ai nevoie pentru sport, așa că spațiul trebuie să fie suficient de încăpător.

Pentru a separa totuși mini-sala de sport de restul camerei, poți monta o perdea sau un perete fals realizat din rafturi. O soluție mai comodă în acest sens ar putea fi panoul decorativ. Acesta nu necesită prindere sau montare și poate fi folosit doar atunci când nu utilizezi echipamentele.

Dacă dispui de un balcon încăpător și acesta poate fi transformat în spațiul tău pentru sport. Va fi plăcut să faci mișcare privind pe ferestrele mari ale balconului sau chiar bucurându-te de aer liber, dacă vorbim despre un balcon deschis. Dacă balconul poate fi transformat în loc de relaxare sau de studiu, la fel de bine poate fi transformat în sală de sport.

Poți amplasa în zona pentru antrenament chiar și o oglindă de dimensiuni mai mari pentru a vedea dacă faci exercițiile corect.

Echipamente necesare

După ce ai ales spațiul din casă dedicat exercițiilor, este timpul să îl pregătești cu echipamentele necesare. Probabil nu dispui de un loc foarte mare, așa că nu este recomandat să îl încarci cu o mulțime de echipamente. Gândește-te ce exerciții vei face și orientează-te către aparatele de care ai neapărată nevoie. Poți începe pregătind un plan de fitness care să te ajute să înțelegi ce aparate va trebui să achiziționezi.

Nu trebuie să iei toate aparatele de la început. Alege câteva pe care să le utilizezi frecvent, urmând ca apoi să te orientezi și către altele, dacă îți sunt necesare.

De asemenea, pentru a eficientiza spațiul, orientează-te către echipamente care nu ocupă mult loc sau către cele pliabile, precum steppere sau bănci pliabile pentru exerciții fizice. Acestea vor fi mult mai ușor de depozitat.

Accesoriile de care ai nevoie

Vei avea nevoie pentru rutina zilnică de exerciții și de câteva accesorii. Spre exemplu, unul dintre cele mai utilizate accesorii este salteaua pentru yoga. Aceasta te va ajuta să faci o mulțime de exerciții la sol și nu numai.

Alături de aceasta, îți vor mai fi de folos benzile elastice, coarda, ganterele, kettlebells ș.a. Din nou, este important să te gândești cum va arăta programul tău de exerciții fizice și să investești în accesoriile care îți sunt utile. La fel ca în cazul echipamentelor, le poți achiziționa pe rând. Nu trebuie să îți încarci spațiul cu elemente pe care nu le folosești sau pe care le folosești foarte rar.

Pentru a salva spațiu, îți poți rezerva un dulap sau un raft unde să păstrezi aceste accesorii pentru exerciții.

Un plan pentru orele de sport îți va fi foarte util atât pentru organizarea timpului zilnic, cât și pentru motivarea de a face mișcare. Vei ști astfel ce mușchi urmează să lucrezi în fiecare zi și ce echipamente și accesorii urmează să pregătești pentru a nu le avea pe toate în jurul tău.

Completează-ți antrenamentele cu mișcare în aer liber. Alergarea în parc sau mersul pe bicicletă pot fi o alegere sănătoasă și plăcută în zilele cu vreme bună.

Cu un plan bine pus la punct, poți începe să îți amenajezi spațiul destinat antrenamentelor tale. Nu te lăsa intimidat de costurile aparatelor de fitness și a echipamentelor. Un credit rapid online te poate ajuta să îți îndeplinești visul. Sportul înseamnă sănătate și orice variantă confortabilă pentru tine care te motivează să faci mișcare e mai mult decât binevenită.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page