DiversePublicitate

Cum păstrăm în condiții de siguranță lentilele de contact?

Descoperiti de ce este bine sa utilizati recipientele speciale pentru a pastra in perfecta stare propriile lentile de contact.

Pentru a fi sigure și pentru a-și păstra valabilitatea și eficiența pe toată durata înscrisă de către productor, lentilele de contact se curăță zilnic, se scot și se depozitează în recipiente speciale dedicate acestora.

Este adevărat că, odată ce ai optat pentru un set modern de lentilele de contact, beneficiezi de avantaje multiple sub multe aspecte: vizibilitate mai bună în lateral, o mai bună hidratare la nivelul ochiului, eliminarea multora dintre cauzele care produc iritații, infecții sau alergii.

Însă, trebuie să cunoști și latura mai puțin plăcută, și anume că lentilele de contact vin la pachet cu reguli stricte de ingrijire și depozitare. Dacă ochelarii de vedere pot fi ținuți, fără probleme, pe masă sau pe birou, nu același lucru se poate spune și despre lentilele de contact. Acestea trebuie păstrate, obligatoriu, în recipiente speciale, timp de 6-8 ore, pe durata nopții.

Accesorii indispensabile pentru lentilele de contact cu mai multe purtări

Fiecare persoană care poartă lentile de contact ar trebui să curețe într-un mod corect lentilele. Recipienții pentru lentile sunt fabricate în ideea de a păstra în siguranță lentilele de contact și constituie în același timp un mod de îngrijire a lentilelor. Acești recipienți sunt fabricați din sticlă sau plastic. De regulă acești recipienți au două camere, însemnate cu litere: R pentru partea dreaptă (right) și L pentru partea stângă (left).

O astfel de concepție vă permite să păstrați lentilele într-un mod corect. În același timp veți minimaliza riscul de a încurca lentilele de aceea evitați să transferați eventualele bacterii de pe un ochi pe altul.

Stocarea lentilelor de contact

Când nu sunt utilizate, lentilele trebuie depozitate într-o cutie de transport adecvată și pastrate curate in recipientele lor dar și în perfecta siguranță. Umiditatea, praful și murdăria din mediul înconjurător trebuie avute în vedere atunci când alegeți un recipient sigur.

Pentru cei care folosesc lentile interschimbabile, este important să depozitați lentilele cu capacele de protecție detașabile atașate bine. Dacă o sursă de radiații UV este posibilă în mediul înconjurător, filtrele UV ar trebui instalate și menținute la locul lor.

De asemenea, trebuie evitate temperaturile extreme, iar lentilele trebuie ținute departe de zonele cu magneți. În plus, este important să protejați elementele lentilelor de șocuri mecanice, asigurându-vă că sunt manipulate și depozitate cu grijă.

Unde le stocăm: sus sau jos?

Când depozitați lentilele, cel mai bine este să le depozitați în sus sau în jos pentru a preveni contactul lentilei cu orice suprafață și pentru a evita acumularea de murdărie sau praf care ar putea deteriora suprafața sau proprietățile optice ale lentilei.

De asemenea, este important să vă asigurați că obiectivul este închis în siguranță și că toate capacele sau carcasele de protecție care au venit împreună cu obiectivul sunt la locul lor. În plus, este important să vă asigurați că toate compartimentele de depozitare a lentilelor sau carcasele în care este păstrat obiectivul sunt păstrate într-un mediu curat, dar și uscat, departe de orice sursă potențială de umiditate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page