InfractionalLocal

Copilă înșelată de trei tineri din Botoșani. Escrocii prinși în FLAGRANT de polițiști

Pentru a evita victimizare prin astfel de metode, vă recomandăm să monitorizați timpul petrecut de copii în mediul online, persoanele cu care aceștia intră în contact, precum și informațiile pe care le postează. De asemenena, încurajați copiii să discute cu adulții în situația în care sunt contactați de  diferite persoane  pe rețelele de socializare și le sunt solicitate întâlniri.

 

Bani și bunuri oferite unor necunoscuți, după discuții în mediul online

La data de 8 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au surprins în flagrant delict, trei tineri, din comuna Albești, care au înșelat o minoră, determinând-o să le ofere bani și bunuri de valoare, motivat de faptul că acestea i-ar ajuta să își rezolve diferite probeme personale.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că în cursul lunii ianuarie a.c., minora a cunoscut un tânăr pe o rețea de socializare și a purtat conversații cu acesta, prin intermediul cărora ar fi fost determinată să îi ofere, în mai multe rânduri, bani. Pe motiv că are diverse probleme personale, tânărul a solicitat și primit bani și bunuri de valoare de la aceasta.

În cursul zilei de 8 februarie a.c., tânărul a contactat minora și prezentându-i ca fiind adevărate, fapte minicinoase, i-a solicitat acesteia bani și bunuri din metale prețioase, stabilind un loc de întâlnire pentru a intra în posesia lor. Bunica minorei, observând că lipsesc bunuri și bani din casă a discutat cu minora și, ulterior a sesizat poliția.

Astfel, în aceeași zi, în jurul orei 12:30, imediat după întâlnirea cu minora, a fost oprit în trafic un autoturism, în care se aflau trei tineri, din comuna Albești, iar asupra acestora a fost găsită o bancnotă de 50 de euro, o bancnotă de 500 de lei și bijuterii din metal prețios, bunuri oferite de minoră.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale față de persoanele implicate.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page