AdministratieLocal

Consiliul Județean reabilitează sediul SMURD – FOTO

Consiliul Județean Botoșani reabilitează clădirea Protecției Civile în care funcționează SMURD Botoșani.
În ultima ședință de plen, consilierii județeni au aprobat defalcarea devizului general pe surse de finanțare al proiectului ,,Lucrări de consolidare pentru reducerea riscului seismic și lucrări de intervenție pentru creșterea eficienței energetice la clădirea Protecției Civile”, care va fi finanțat prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA este de 7,7 milioane lei, echivalentul a 1,54 milioane de euro. 7,7 milioane lei vor fi asigurați de la bugetul de stat, iar 200 de mii de lei va fi partea de cofinanțare pe care și-a asumat-o Consiliul Județean Botoșani.

„Clădirea de la Protecția Civilă, pentru care am aplicat în cadrul Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, este una care îmbogățește patrimoniul județului nostru și una foarte importantă pentru arhitectura sistemului sanitar botoșănean, aici funcționând SMURD. Proiectul de reabilitare depus de noi este printre primele 50 din țară care au fost admise la finanțare în prima etapă. Vom folosi toate axele de finanțare pentru a pune în aplicare proiectul nostru major de dezvoltare a județului. Această investiție se adaugă portofoliului de proiecte care vizează sistemul sanitar botoșănean și care totalizează peste 50 de milioane de euro”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani .

După admiterea în lista sinteză a programului, Consiliul Județean Botoșani a realizat Studiul de Fezabilitate, a aprobat indicatorii tehnico-economici, a defalcat devizul de cheltuieli pe surse de finanțare și va demara licitația pentru realizarea proiectului tehnic.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page