Local

Concurs inedit organizat de IPJ Botoșani: „Micul criminalist” – FOTO

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, la data de 30 mai 2023, polițiștii Serviciului Criminalistic cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică au organizat un concurs inedit pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din Hilișeu Horia, cu tema ”Micul criminalist”.

 

Concursul a fost organizat sub forma unor activități interactive și educative care i-au pus pe copii în situații reale de investigație. Polițiștii au simulat un ”loc al faptei”pentru elevi, iar aceștia au căutat urme și indicii care să îi conducă către autor.

 

De asemenea, au primit fișe de lucru ce conțineau imagini cu urme papilare, iar cei mici au găsit asemănările și diferențele dintre acestea.

 

Una dintre atracții a fost detectorul de metale, pe care copiii l-au folosit pentru a identifica obiecte necesare în rezolvarea scenariului stabilit de polițiști.

 

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Siguranță Școlară, scopul acestora fiind acela de a-i învăța pe copii să ia decizii corecte și să dezvolte abilități de analiză și investigație, care să-i ajute să devină cetățeni responsabili și să înțeleagă importanța respectării legii și a regulilor sociale.

 

La sfârșitul celor 5 probe, toți copiii au primit diplome de ”Micul criminalist” și premii constând în dulciuri și produse electronice adaptate vârstei. Elevii clasați pe primele 3 locuri sunt: locul I, Pasăre Narcisa, locul II Olăeriu Narcis și locul III Ciociu Fabian, aceștia fiind premiați cu un laptop, o tabletă și un aparat foto.

 

Aceasta a fost prima ediție a concursului ”Micul Criminalist”, urmând ca în perioada următoare să fie organizate astfel de activități și în alte unități de învățămânr.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page