Local

Concurs Coral de Muzică Sacră, ediția a V-a, la Botoșani

În perioada de debut a postului mare, mai exact a doua sâmbătă, pe 30 martie, în călătoria duhovnicească spre Patimi și Înviere, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție subordonată Consiliului Județean Botoșani, organizează cea de a V-a ediție a Festivalului-Concurs Coral de Muzică Sacră care va avea loc în sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia din Botoșani.

Festivalul-concurs  are drept scop principal promovarea muzicii sacre, afirmarea și lansarea corurilor așezămintelor culturale, ale grupurilor vocale de copii și adulți în vederea promovării lor în elita muzicii corale.

Pe lângă categoriile din anii trecuți, anul acesta se adaugă o categorie nouă,  cea de muzică psaltică cu dorința de a aduce în atenție legătura care există între muzica bisericească și muzica bizantină, tradițiile originale ale cântului bizantin.

Concursul se adresează formațiilor corale de amatori, coruri de copii, coruri de adulți pe 1-2 voci sau  3-4 voci.

Repertoriul de anul acesta va fi format din 3 piese dintre care una impusă din repertoriul unuia din muzicologii: Mihail Grigore Poslușnicu, Viorel Mărîi, Gheorghe Timofti, Valentin Mandric sau Alin Constantin Chelărescu. Partiturile acestor lucrări pot fi descărcate de site-ul instituției.

Juriul va fi unul în măsură să aprecieze și să diferențieze cu maxim de precizie prestațiile concurenților. Vor fi acordate câte trei premii și o mențiune la fiecare categorie iar trofeul festivalului va fi oferit corului cu cel mai mare punctaj.

Așteptăm înscrierile pe adresa de mail a Centrului [email protected] sau la sediul de pe strada Unirii nr. 10, Botoșani.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page