Politic

Comunicat USR Botoșani: PSD și PNL au luat 10 milioane de euro în martie de la bolnavi și mame

De o lună de zile, taxa pe boală putea să dispară, dar PSD și PNL țin în sertarele din Parlament ordonanța emisă de Guvernul Ciolacu. În această lună, PSD și PNL au luat 10 milioane de euro de la bolnavi și mame.

 

“Aceste partide, PSD și PNL, au pornit un război tăcut cu mamele. Vor să scurteze concediul de creștere a copilului și dau vina, în mod fals, pe OECD. Au scos săptămâna asta bonele din legea lucrătorului casnic. Au refuzat iar să elimine taxa pe boală, încasând, doar în luna martie, peste 1 milion de euro doar de la mame și angajate însărcinate. Este o batjocură care trebuie să înceteze, taxa pe boală trebuie eliminată. USR a depus și amendamente și proiect de lege pentru eliminare și nu se pot feri la nesfârșit de vot”, spune deputata USR Oana Țoiu.

 

USR a cerut și săptămâna aceasta dezbaterea, în comisia de buget, a ordonanței care conține aberanta taxă pe boală, dar deputatul PNL Florin Roman, care a condus ședința, a refuzat solicitarea.

”Înțeleg că termenul de raport și vot a expirat pe 12 martie, dar este evident că PSD și PNL mai au nevoie de câteva milioane la buget ca să plătească pensii speciale și sinecuri. Taxa pe boală arată cât de mult contăm noi, cetățenii, pentru această putere toxică. Nu contăm, importante sunt pensiile lor speciale și salariile grase plătite clientelelor celor două partide.”, este și declarația Cristinei Lăcătușu, vicepreședinte al USR Botoșani.

 

Tot săptămâna aceasta, USR a cerut dezbaterea în Comisia de muncă a proiectului USR care propune indexarea cu inflația a stimulentului de inserție pentru mame – pe care PSD și PNL au refuzat să îl discute invocând că în doi ani de când este depus proiectul ministerul de Finanțe nu a avut timp să confirme calculele de impact.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page