Politic

Comunicat USR: Bani luați, în continuare, de la botoșăneni aflați în suferință!

USR este singurul partid care vrea eliminarea imediată a taxei pe boală, măsura introdusă de Guvernul Ciolacu la sfârșitul anului trecut.

 

Mii de botoșăneni aflați în suferință au venituri mai mici din cauza taxei pe boală introduse de Guvernul Ciolacu la sfârșitul anului trecut. Este vorba despre mame sau femei cu sarcină cu risc și părinți aflați în concediu medical pentru a-și însoți copiii bolnavi la tratament, printre care chiar părinții copiilor sub tratament oncologic. Cu toții își văd veniturile diminuate exact când avu nevoie mai mare de bani. Cu toate astea, senatorii PSD și PNL au votat marți împotriva eliminării taxei inumane,  respingând inițiativa legislativă a USR care prevede eliminarea acesteia. De la intrarea ei în vigoare, Guvernul Ciolacu a încasat peste 30 de milioane de euro și va mai încasa 10 milioane de euro în luna aprilie.

Autoarea inițiativei USR, deputata Oana Țoiu, susține că, la nivel național, măsura a afectat până acum 15.000 de mame sau femei cu sarcină cu risc și peste 30.000 de părinți aflați în concediu medical pentru a-și salva copiii.

În Plenul Senatului, senatorul USR Ștefan Pălărie le-a cerut senatorilor de la celelalte partide să susțină inițiativa USR pentru a repara această nedreptate strigătoare la cer: „Este o taxă pe suferință. 500.000 euro în fiecare zi, 10 milioane de euro în fiecare lună, de la oameni în suferință. Asta este dimensiunea dramei. Acum o lună, PSD și PNL se lăudau pe TikTok cum elimină ei taxa pe boală. Adevărul e că taxa este bine-mersi, produce efecte!”.

În paralel cu dezbaterile din Senat, Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților, a cerut încă o dată dezbaterea în plen a ordonanței privind taxa pentru discutarea amendamentului de anulare, însă cererea a fost respinsă.

Marți inițiativa legislativă a USR de eliminare a taxei pe boală a fost respinsă cu voturile senatorilor PSD și PNL (care au votat PENTRU raportul de respingere) și UDMR (care a votat ABȚINERE).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page